top of page
Image by Annie Spratt

Erotic by Nature

Program de 6 săptămâni de Dans Somatic și Embodiment

Varianta AVANSAȚI - Ediția I

Erotic by nature este programul care aduce împreună un grup de femei, majoritatea necunoscute, și le oferă spațiul de a-și lăsa la o parte rolurile pentru a se mișca, juca, simți, a se vedea una pe alta și a fi împreună în corp de femeie.

Sunt multe piei pe care le-am primit moștenire sau pe care le-am îmbrăcat singure dar care ne-am rămas mici, sunt multe daruri pe care le avem dar care nu ne-au fost recunoscute sau poate chiar criticate, sunt multe feluri de a fi (mai mult sau mai puțin populare) care abia așteaptă să fie recuperate și aduse la viață în corpurile noastre.

Prin acest program avansat de 6 săptămâni îmi propun să pășim mai în profunzime de la explorările începute în programul de bază Erotic by nature și să continuăm reconectarea la corp ca și spațiu de plăcere și exprimare de sine.

output-onlinepngtools.png
"Până acum treceam doar gândindu-mă prin viață. Aici m-au călăuzit valorile timpurilor noastre. Trăiam în creier. Luam parte din ciclurile infinite de reprimare, acumulare a tensiunilor, căutarea soluțiilor prin raționalizare, încercări de a mă micșora să încap în dinamicile impuse de interacțiunile sociale, fuga mintală de fazele grele ale vieții și de conținuturile dificile din propria mea persoană.
 
Cu ajutorul acestor ateliere am primit unelte practice și ușor de folosit pentru a trăi cu întreaga mea persoană, cu tot corpul. Am simțit și am trăit cât de bine mă simt când fac asta. Am trăit și am simțit câtă plăcere îmi provoacă să fiu văzută, să-mi ascult intuiția și să mă exprim liber fără reguli. Am trăit înțelepciunea corpului meu, faptul că știe mult mai rapid și mult mai exact decât creierul ce mă supără, ce mă încântă, ce mă ajută și sprijină."
~Tekla, participantă ateliere~
_edited.jpg

Ce conține programul:
 

❥ 6 sesiuni de grup (2h pentru grupa ONLINE, 2h și 30 min pentru grupa LIVE);
❥ înregistrările sesiunilor de grup dacă alegi grupa ONLINE;
❥ versiunea înregistrată a programului de bază Erotic by nature;

❥ două sesiuni BONUS cu invitați;
❥ acces pe viață la toate materialele de mai sus.

 


~ Posibilitatea de suport suplimentar ~
pe parcursul programului 

Alexandra Gherman
Psihoterapeut, participant de programul și
retreatul Erotic by nature

Preț sesiune: 150 lei

Cristina Chirnogea
Facilitator experiente terapeutice și Coach Somatic 
Preț sesiune: 150 lei

output-onlinepngtools.png

Temele celor 6 întâlniri

Siguranță

predare și control

Sălbatic

limite, agresiune sănătoasă și fata bună

Plăcere

a cere și a primi

Tabu

părțile exilate are eroticului și sexualității

A fi văzută

autenticitate și vulnerabilitate

Bliss

Sesiune de integrare

Deadline înscrieri: 7 mai
_edited.jpg

Sesiuni BONUS
~ Sesiunile sunt înregistrate și vor putea fi parcurse în ritmul propriu~

295796530_10222909411912683_3212611145682805232_n.jpg

Oana Sforoi
Kinetoterapeut, terapeut Womb Yoga, Instructoare de Yoga, Educatoare de sănătate feminină, Facilitatoare de ceremonii pentru femei

~ Unlocking your pelvic power ~

immersive yoga and touch experience to awaken the erotic channels in the body 

329627895_2487417411423680_5733442102269

Tenzo Tawai
Facilitator de Shadow Work & Men Circles * Erotic Re-Patterning Touchwork * Coach de Sexualitate, Intimitate, Relații și Opening Up

~ Fațetele exilate ale eroticului ~

output-onlinepngtools.png

Participând la acest program:

❥ vei avea experiența și uneltele de a fi mai în contact cu experiența corpului tău;

❥ vei explora cu limitele personale și cu agresiunea sănătoasă;

❥ poți recupera din energia pe care o investești inconștient pentru a menține ceea 'ce înseamnă să fi femeie';
❥ vei crește capacitatea de a primi și susține mai multă plăcere în viața ta și în corpul tău;

❥ vei cunoaște și explora teritorii noi sau exilate ale eroticului care pot să îți îmbogățească viața;
❥ te vei simți mai confortabil să te lași văzută în relațiile tale;
❥ vei crea legături cu alte femei care sunt într-un proces de împuternicire de sine.

Nu e nevoie de experiență anterioară.

E nevoie doar de curiozitate, dorință de explorare, de a simți și de a imagina.

Image by Annie Spratt

În acest program o să întâlnești

❥ Meditații

❥ Practici Somatice dedicate Sistemului Nervos
❥ Explorări din Terapie prin Mișcare și Dans
❥ Dans Somatic
❥ Mișcare Autentică
❥ Journaling
❥ Sharing

Despre metodele de lucru

Terapie prin dans și mișcare

Terapia prin Dans și mișcare este o formă de art-terapie, este o combinație între dans și psihoterapie. Se bazează pe ideea că mintea și corpul sunt interconectate, și că o schimbare într-o parte o influențează pe cealaltă.
Promovează conștiința, încrederea în sine și exprimarea emoțiilor. Poate fi folosită cu indivizi, cupluri, familii și grupuri.


Dans Somatic

Dansul Somatic este o practică de mișcare kinestezică care se focusează pe a crește vocabularul de mișcare și conștiința corporală prin explorarea detaliată și focusată a corpului în mișcare.
Poate folosi indicații pentru a mișca anumite părți ale corpului (încheieturi, mușchi) în feluri specifice sau poate invita spre mișcare improvizată prin imagerie. Dansul Somatic te ajută să interacționezi într-un mod creativ cu procesele emoționale, fizice și cognitive. Îți permite să explorezi în siguranță și să exprimi ceea ce nu poți spune în cuvinte.


Mișcare Autentică

Mișcarea Autentică este o formă de expresie a necunoscutului prin intermediul corpului care se lasă mișcat din interior de un impuls din afara voinței conștiente. Corpului i de oferă posibilitatea să dea glas mesajelor inconștiente. Această practică se desfășoară în forma ei de bază în perechi: persoana care mișcă și persoana care este martoră la mișcare. Atât persoana care se mișcă având ochii închiși cât și martorul său au ocazia de a descoperi lumea necunoscutului (inconștientul) prin intermediul libertății de expresie a corpului și a observației lipsite de judecăți și prejudecăți. (definiție de pihoterapeut Iulia Feordeanu)

 


❥  Journaling

În acest program de vom folosi de tehnica Journal Speak, creată de terapeuta Nicole Sachs.
Scopul tehnicii este de a scrie adevarul nefiltrat despre cum ne simțim. Fără a cenzura sau edita; încercând să fim cât mai sinceri cu putință legat de ceea ce simțim chiar dacă e rușinos, înfricoșător sau urât. Cele scrise nu sunt citite de altcineva și funcționează pe principiul procesării multitudinilor de trăiri pe care le avem în viața, dar pe care nu avem timp să le simțim.
O dată ce le punem pe foaie, acestea ies din corpul nostru.

❥  Sharing

Cercurile de sharing ne oferă posibilitatea de a exprima din trăirile și universul nostru interior și de a ne asuma riscul de a fi auzite și văzute sau de a nu fi văzute și auzite. În cercurile de sharing de multe ori suntem expuse la perspective la care nu avem acces în mod normal, în viața de zi cu zi, dar și la conștientizarea că și alții trec prin procese similare cu alte noastre. Ne ajută să privim cu auto-compasiune la propria umanitate și să avem o perspectivă mai vastă asupra vieții.

Plata
output-onlinepngtools.png

Plata

*Plata nu se returnează decât în caz de anulare a programului.
Te rog să te înscrii și să faci plata doar dacă știi că vei participa. În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.

Numărul de locuri este limitat, prioritate în ordinea înscrierii.

Grupa LIVE (Moților 102, Cluj-Napoca)

Întâlnirile vor avea loc miercuri, 10, 7 și 24, 31 mai, 7 și 14 iunie, între orele 18.30 și 21 (2h și 30 min).
Preț: 660 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 330 RON
Deadline înscrieri: 7 mai

Grupa ONLINE

Întâlnirile vor avea loc marți, 9, 6, 23 și 30 mai, 6 și 13 iunie, între orele 18.30 și 20.30 (2h).
Preț: 550 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 275 RON
Deadline înscrieri: 7 mai

_edited.jpg
image (1) (1).png

𝐂𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞?

 Sunt Cristina Chirnogea. Sunt pasionată de mișcare, dans, fotografie și natură și toate modurile în care acestea se interconectează și ne spun ceva despre viață.


Am o formare în Coaching Cognitiv-Comportamental, în Terapie prin Mișcare și Dans în cadrul UAB din Barcelona și în Mișcare Autentică. Am explorat și continui să explorez cu diferite forme de mișcare și practici de embodiment care mă pun în contact cu mine și cu viața.


Prin proiectul Ritmul Interior facilitez ateliere de mișcare și dans, online și offline, singură și în colaborare creativă cu alte persoane. De asemenea lucrez și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Ce creez e rezultatul propriei mele călătorii dintr-un spațiu cu teamă de senzații și emoții, un spațiu de perfecționism, anxietate și struggle spre un spațiu interior cu mai multă conectare, curiozitate, inspirație, compasiune și sinceritate față de procesele umane.

Te invit să călătorim împreună!

DSC06808_edited.jpg
bottom of page