top of page

Homecoming

Program de coborât în corp prin practici somatice

6 săptămâni : noiembrie - decembrie 2023

Atelier de coborât în corp prin DANS SOMATIC (14).png

"I dive into the well of my body and end up in another world

everything I need already exists in me

there's no need to look anywhere else."


~ homebody, Rupi Kaur

Distanța la care trăim de corp este distanța față de care trăim de sinele nostru, de realitatea noastră emoțională și de natura noastră interioară. În separarea creată de societate dintre spirit și materie/biologic, capacitatea noastră de simțire a senzațiilor și emoțiilor a fost pierdută.

Mulți dintre noi credem că dacă încercăm mai mult, găsim o idee mai bună, spunem mai multe afirmații sau medităm, vom deveni mai fericiți, mai stabili și vom avea relații mai bune. Deși acestea pot fi benefice, întorcându-ne spre corp și conectându-ne cu ritmurile și cu nevoile lui, primim access la înțelepciunea pe care el ne-o oferă.


𝗛𝗼𝗺𝗲𝗰𝗼𝗺𝗶𝗻𝗴 este un spațiu în care vei primi ghidajul și sprijinul pentru a te apropia de corpul tău și să îi asculți vocea care îți șoptește mereu prin senzații. Vei găsi un mediu blând și primitor în care să explorezi teme precum siguranța în corp, autocompasiunea, limitele și puterea personală, relația cu creativitatea, plăcerea și curgerea.

Image by Nicole Geri

Acest program te poate sprijini să:

image (1) (1).png

❥ te reconectezi la resursele interioare și exterioare;

❥ te simți mai în siguranță în corpul tău și înveți cum să îl asculți;

❥ dobândești unelte de reglare emoțională și de procesare a emoțiilor;
❥ fi mai în contact cu granițele și puterea personală;

❥ îți dai voie să simți plăcere;
❥ primești susținere și reflectare de la persoane care sunt într-un proces de reconectare cu sine și cu propriul corp.

Nu e nevoie de experiență anterioară. E nevoie doar de curiozitate, dorință de explorare, de a simți și de a imagina.

output-onlinepngtools.png

Ce conține programul

❥ 6 sesiuni de grup LIVE (2h);
❥ pachetul Homecoming toolkit cu 9 practici și meditații de conectare cu corpul și o sesiune de 45 de minute de Free flow;

❥ materiale teoretice în format PDF;
❥ acces pe viață la toate materialele de mai sus.

DSC_7372.jpg
Image by Nicole Geri

În acest program o să întâlnești

image (1) (1).png

Meditații

Practici Somatice

și explorări din Terapie prin Mișcare și Dans

Dans somatic

Desen intuitiv

Journaling

Sharing

output-onlinepngtools.png

Temele întâlnirilor

1. Resurse

2. Siguranță și auto-compasiune
3. Granițe și putere personală
4. Creativitate și plăcere
5. Predare și flow

6. Integrare

Image by Nicole Geri
image (1) (1).png

Despre metodele de lucru

Terapie prin dans și mișcare

Terapia prin Dans și mișcare este o formă de art-terapie, este o combinație între dans și psihoterapie. Se bazează pe ideea că mintea și corpul sunt interconectate, și că o schimbare într-o parte o influențează pe cealaltă. Promovează conștiința, încrederea în sine și exprimarea emoțiilor.


Dans Somatic

Dansul Somatic este o practică de mișcare kinestezică care se focusează pe a crește vocabularul de mișcare și conștiința corporală prin explorarea detaliată și focusată a corpului în mișcare.
Poate folosi indicații pentru a mișca anumite părți ale corpului (încheieturi, mușchi) în feluri specifice sau poate invita spre mișcare improvizată prin imagerie. Dansul Somatic te ajută să interacționezi într-un mod creativ cu procesele emoționale, fizice și cognitive. Îți permite să explorezi în siguranță și să exprimi ceea ce nu poți spune în cuvinte.


Desen intuitiv

Desenul intuitiv face parte din categoria artelor expresive și terapeutice. El poate fi văzut ca un mesaj vizual venit din interior. În cadrul acestui program, ne vom folosi de desenul intuitiv pentru a ne cunoaște mai bine lumea interioară și pentru a intra în conversație cu ea.

Explorările vor fi ghidate în funcție de fiecare temă.

 


Journaling

În acest program de vom folosi de tehnica Journal Speak, creată de terapeuta Nicole Sachs.

Scopul tehnicii este de a scrie adevarul nefiltrat despre cum ne simțim. Fără a cenzura sau edita; încercând să fim cât mai sinceri cu putință legat de ceea ce simțim chiar dacă e rușinos, înfricoșător sau urât. Cele scrise nu sunt citite de altcineva și funcționează pe principiul procesării multitudinilor de trăiri pe care le avem în viața, dar pe care nu avem timp să le simțim.

O dată ce le punem pe foaie, acestea ies din corpul nostru.

Plata
output-onlinepngtools.png

Plata

10% reducere până pe 2 noiembrie

*Plata nu se returnează decât în caz de anulare a evenimentului.
Te rugăm să te înscrii și să faci plata doar dacă știi că vei participa. În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.

Numărul de locuri este limitat, prioritate în ordinea înscrierii.

Varianta LIVE  (locație: Cluj-Napoca, Motilor 102 )

Întâlnirile vor avea loc miercuri 15, 22, 29 noiembrie, 6, 13, 20 decembrie, între orele 18.30 și 20.30 (2h).
Preț: 600 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 300 RON 
Deadline înscrieri: 13 noiembrie

Varianta înregistrată

Preț: 270 RON


Disponibil până pe13 noiembrie.

Image by Nicole Geri
image (1) (1).png

𝐂𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞?

 Sunt Cristina Chirnogea. Sunt pasionată de mișcare, dans, fotografie și natură și toate modurile în care acestea se interconectează și ne spun ceva despre viață.


Am o formare în Coaching Cognitiv-Comportamental, în Terapie prin Mișcare și Dans în cadrul UAB din Barcelona și în Mișcare Autentică. Am explorat și continui să explorez cu diferite forme de mișcare și practici de embodiment care mă pun în contact cu mine și cu viața.


Prin proiectul Ritmul Interior facilitez ateliere de mișcare și dans, online și offline, singură și în colaborare creativă cu alte persoane. De asemenea lucrez și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Ce creez e rezultatul propriei mele călătorii dintr-un spațiu cu teamă de senzații și emoții, un spațiu de perfecționism, anxietate și struggle spre un spațiu interior cu mai multă conectare, curiozitate, inspirație, compasiune și sinceritate față de procesele umane.

Te invit să călătorim împreună!

DSC_7667.jpg
output-onlinepngtools.png

"Experiența atelierelor Homecoming pentru mine a fost foarte...lina și intensă în același timp. La sfârșitul fiecarei sesiuni ma simteam relaxată cu totul - fizic, mental și emoțional - o stare de plutire și fericire profundă, care se umplea în mine și nu mă lăsa să mă opresc din a zâmbi. A fost un proces de reconectare cu propriul corp, de aducere aminte a înțelepciunii ce zace în el și de faptul că el comunică în permanență cu mine, eu trebuie doar să îl ascult.

Voi prețui mereu conexiunea grupului de femei ce s-a creat în cadrul programului, care a lasat loc unor deschideri profunde și autentice într-un spațiu de non-judecată și acceptare. Puterea grupului a avut un efect magic asupra întregii experiențe ghidate de Cristina atât de armonios și blând.

Consider că o astfel de experiență ramâne mereu cu tine, deoarece se stocheaza nu doar în memorie, ci în fiecare celulă din corp. Mă bucur nespus că am avut șansa de a participa la atelierul Cristinei pentru ca, începând de acum, să integrez conștientizarile și învățămintele dobandite acolo în dansul și joaca ce o numim viață."

participantă Homecoming, toamnă 2022

bottom of page